Per citar aquesta publicació

Plà, Martí (2017) "El president dels trenta dies (i altres records)", Ab Origine Magazine, Curiositats(09 Març) [en línia].
Tags

El president dels trenta dies (i altres rècords)

La història dels Estats Units és plena de polèmiques i enigmes sobre els seus presidents, com, per exemple, les morts i assassinats com els de Lincoln i Kennedy. Però el primer president dels Estats Units que va morir durant el seu mandat va ser William Henry Harrison, que, a més, té l’honor d’haver estat el president amb el mandat més curt de la història del país: només va durar trenta dies. Als seus seixanta-vuit anys, també va ser el president més vell en accedir al càrrec fins aleshores, i va ostentar aquest ‘honor’ fins a l’any 1981, en què va ser investit Ronald Reagan, als seixanta-nou anys. Donald Trump, amb setanta, ha superat als seus antecessors.

La mort de Henry Harrison. Font: Wikimedia commons.

William H. Harrison va morir de pneumònia el 4 d’abril de 1841. Curiosament, sembla que va contraure la malaltia quan va pronunciar el seu discurs inaugural sota unes temperatures molt fredes. A això també hi va ajudar un altre rècord del president: el discurs inaugural va ser el més llarg de la història, amb més de 8.500 paraules. Un dels pocs rècords positius que va establir, i que curiosament va ser contraproduent per la seva salut.

Tot i això, les últimes investigacions i interpretacions dels diagnòstics mèdics presenten una segona teoria. El president sí que va contraure pneumònia, però la causa principal de la mort podria haver estat la febre entèrica o tifoide.

Per acabar, us deixem un vídeo de la sèrie “The Simpson”, on els alumnes de l’escola interpreten un musical sobre els presidents més grisos de la història dels Estats Units. Fan un esment especial a William Henry Harrison, interpretat per Martin Prince.

Tags

Comparteix i comenta-ho a les xarxes

Compartició en twitter
Compartició en facebook
Compartició en email

Subscriu-te a la nostra newsletter

Per citar aquesta pubicació

Plà, Martí (2017) "El president dels trenta dies (i altres records)", Ab Origine Magazine, Curiositats(09 Març) [en línia].
Popular

Subscriu-te a la nostra newsletter

Relacionat