Romanticisme digital a The Elder Scrolls: història, paisatge i identitats Publicat el 24 d'abril de 2023 Aquest article ofereix una anàlisi crítica del tractament de les identitats a The Elder Scrolls basant-se en exemples escenogràfics i paisatgístics. Concretament, s’identifica una tendència essencialista en la representació de les races, cada una adscrita a certs atributs i habilitats específiques, indissociables de l’entorn geogràfic. El text continua desenvolupant aquesta qüestió a través d’una comparativa amb els models històrics romàntics com a font d'inspiració.
Dawn of Man: del Paleolític a l’Edat del Ferro Publicat el 16 de febrer de 2023 Sota la forma d'un videojoc de gestió i construcció de ciutats, Dawn of Man ens planteja fer prosperar una tribu al llarg de la frontissa temporal que va canviar radicalment la humanitat, entre la Prehistòria i la Història. Comença, precisament, quan els Homo sapiens abandonaren el nomadisme i començaren a crear assentaments permanents, i acaba a l'Edat del ferro, abans que apareguessin l'escriptura i els primers imperis.
Cavaller, burgès, witcher: la importància de la indumentària històrica a The Witcher 3: Wild Hunt Publicat el 16 de desembre de 2022 The Witcher 3: Wild Hunt és un dels pocs videojocs de fantasia històrica on és reconeixible la influència del passat real en les decisions artístiques respecte al disseny de personatge. El seu gir cap a l’estètica més realista el fa brillar, particularment, en el seu disseny de la indumentària.
El llarg regnat d’Age of Empires II Publicat el 3 d'octubre de 2022 Age of Empires II és, probablement, el videojoc d’estratègia més popular de la història. A continuació, destaquem els aspectes històricament més lloables i criticables d'aquest videojoc llegendari.