Per citar aquesta publicació

Equip editorial (2018) "Crònica de la presentació d'Ab Origine a la Universitat Rovira i Virgili", Ab Origine Magazine, Actualitat(27 Març) [en línia].
Tags

Crònica de la presentació d’Ab Origine a la Universitat Rovira i Virgili

A les 12.30 hores del dijous 22 de març obríem les portes de la sala de graus del Campus Catalunya. Amb poc més d’una quinzena d’assistents iniciàvem la presentació de la revista a la Universitat Rovira i Virgili.

L’acte comença amb la presentació de la taula: Montserrat Duch, catedràtica d’història contemporània a la URV, Guillem Garcia, graduat en arqueologia per la UAB i membre de l’equip editorial d’Ab Origine i, presentant l’acte, David Vicente, graduat en història per la UAB i col·laborador de la revista.

Imatge 1. D'esquerra a dreta, Montserrat Duch, David Vicente i Guillem Garcia
Imatge 1. D’esquerra a dreta, Montserrat Duch, David Vicente i Guillem Garcia.

L’acte prosseguí amb la intervenció de Duch, que ens exposà la necessitat dels estudis de gènere en la historiografia actual. Ràpidament, repassàrem el sorgiment de la història de les dones durant el feminisme de la segona onada, la seva relació amb la resta de ciències socials i el desenvolupament de la història de les dones i la història del gènere fins a l’actualitat. Finalment, Duch exposà la seva consideració en relació la situació actual en la qual es troba la historiografia sobre les dones a Catalunya i l’estat de la integració de la perspectiva de gènere en la historiografia en general.

En tant que unes assistents havien de marxar a la 1 del migdia, i tenint en compte l’ambient familiar en el qual ens trobàvem, Duch, amablement, cedí la paraula a en Guillem per tal que poguessin escoltar, ni que fos una part, de la presentació d’Ab Origine.

Així doncs, en Guillem inicià l’exposició narrant l’origen de la revista, la concepció de la història de l’equip editorial, els objectius del nostre projecte i què oferim actualment, fent un repàs de les diverses seccions del web i dels diferents formats a través dels quals difonem la història.

Imatge 2: la sala de graus de la URV durant el transcurs de la presentació
Imatge 2: la sala de graus de la URV durant el transcurs de la presentació.

Enmig de l’exposició, es relacionà la presentació de la revista amb les temàtiques iniciades per Duch: el nostre seguiment de la vaga del 8 de març, la dificultat existent per integrar historiadores col·laboradores i a l’equip editorial i la nostra intenció aquest març de reflectir, des de les nostres capacitats, totes aquestes problemàtiques amb la publicació d’un número escrit exclusivament per dones.

Per acabar la presentació donàrem pas una roda d’intervencions per part dels i les assistents. A petició seva, exposarem més concretament com contactar amb nosaltres, el procés de seguiment per a publicar a la revista i entaularem comentaris i opinions sobre com conjugar el rigor, la difusió històrica i la història en l’educació.

I així transcorregué la nostra presentació a la URV. Volem agrair a Montserrat Duch la seva participació en el nostre acte i a totes les persones assistents l’interès i predisposició a conèixer el nostre projecte. Tot i ser poca gent, vam aconseguir un clima molt familiar i amè, que ens va permetre exposar molt distesament les característiques del nostre projecte.

Moltes gràcies i us esperem a la revista Ab Origine!

Tags

Comparteix i comenta-ho a les xarxes

Compartició en twitter
Compartició en facebook
Compartició en email

Subscriu-te a la nostra newsletter

Per citar aquesta pubicació

Equip editorial (2018) "Crònica de la presentació d'Ab Origine a la Universitat Rovira i Virgili", Ab Origine Magazine, Actualitat(27 Març) [en línia].
Popular

Subscriu-te a la nostra newsletter

Relacionat