Per citar aquesta publicació

Tags

Comunicat conjunt d’Ab Origine i Mazarelos

Després d’uns primers contactes durant aquesta tardor, part dels equips de la revista digital de divulgació històrica en català Ab Origine i del projecte per la divulgació històrica en galego Mazarelos es reuniren per tal de compartir inquietuds dels seus respectius projectes i, finalment, ambdues organitzacions hem decidit col·laborar estratègicament d’ara endavant.

Mazarelos és un projecte per a la difusió històrica en galego. Va començar la seva activitat a la xarxa a principis de 2019. Des d’aquí, serveix com a plataforma on publiquen més d’una vintena de col·laboradors, des d’estudiants de grau fins a investigadors de diverses universitats i latituds. Com a complement de la seva activitat en línia, actualment es troben en procés de llançament de la Revista Mazarelos, un repte per dur al paper la difusió històrica rigorosa en galego

Durant la nostra reunió i posteriors contactes vam veure que Ab Origine i Mazarelos compartim orígens, objectius, metodologies i problemàtiques. Tot i les respectives particularitats, les nostres organitzacions es troben en un estat inicial de consolidació i millora qualitativa. És per això que, de mutu acord, acordem treballar en: 

  • Compartir creuadament els nostres continguts: estem treballant en adaptar i traduir articles i altres continguts del galego al català i viceversa. Volem que el treball dels nostres col·laboradors sigui llegit més enllà dels seus llocs originaris de publicació.
  • Publicitar-nos mútuament: pròximament publicarem publicitat permanent d’Ab Origine i Mazarelos als nostres respectius espais web. Així volem donar a conèixer els nostres projectes a Catalunya i Galiza. 
  • Realitzar entrevistes conjuntes: tot i començar la gestió per traduir i compartir entrevistes, estem treballant per realitzar entrevistes conjuntament sobre una mateixa temàtica a acadèmics i agents socials de Catalunya i Galiza. 
  • Traçar projectes conjunts: estem començant a plantejar diversos projectes en els quals treballar estratègicament a mitjà-llarg termini. Creiem que aquests ens ajudaran a consolidar les nostres iniciatives i millorar la nostra referencialitat. 

Aquesta relació tot just està començant i és per això pel que encara podem tardar una mica a començar a obtenir resultats. En conseqüència, demanem als nostres lectors i lectores que es mantinguin atents i atentes durant els mesos vinents, quan començarem a recollir els primers fruits d’aquesta col·laboració estratègica.

Moltes gràcies per la vostra confiança / Moitas grazas pola vosa confianza,

Equips editorials d’Ab Origine y Mazarelos

Tags

Comparteix i comenta-ho a les xarxes

Compartició en twitter
Compartició en facebook
Compartició en email

Subscriu-te a la nostra newsletter

Per citar aquesta pubicació

Popular

Subscriu-te a la nostra newsletter

Relacionat