Per citar aquesta publicació

Plà, Martí (2016) "L'origen de la paraula «spam»", Ab Origine Magazine, Curiositats(09 Desembre) [en línia].
Tags

L’origen de la paraula «spam»

Estem habituats a utilitzar la paraula spam per anomenar aquells missatges no desitjats que, sovint, formen part de molestes campanyes publicitàries. Però, quin és el seu origen?

El trobem l’any 1937, quan la marca Hormel Foods va comercialitzar el seu pernil amb espècies. Spam neix de “Spiced Ham” —ham en anglès vol dir pernil–, o bé Shoulder of Pork and HaM. Durant la Segona Guerra Mundial va ser un aliment molt popular al front de batalla a causa de la seva bona conservació enllaunat. I a la postguerra es va començar a estendre entre el gruix de la població, tant per la seva conservació com pel seu baix cost.

Archivo: Spam Museum Sign.JPG
Museu de l’Spam a Austin, Minnesota. Font: Wikimedia Commons.

Com va passar aquesta paraula a designar els molestos correus brossa? La resposta la trobem en l’humor dels Monty Python. Van aprofitar la popularització de l’aliment per fer una paròdia que consistia a trobar-te la paraula spam a tot arreu, la qual va acabar distorsionant la comunicació normal entre les persones. I va ser precisament això el que va provocar que s’apliqués als correus electrònics que les persones no volen rebre i que dificulten la comunicació habitual entre usuaris.

Tags

Comparteix i comenta-ho a les xarxes

Compartició en twitter
Compartició en facebook
Compartició en email

Per citar aquesta pubicació

Plà, Martí (2016) "L'origen de la paraula «spam»", Ab Origine Magazine, Curiositats(09 Desembre) [en línia].
Popular

Relacionat