Per citar aquesta publicació

Plà, Martí (2017) "Els germans Marx, les guerres mundials i la bomba atòmica", Ab Origine Magazine, Curiositats(31 Març) [en línia].
Tags

Els germans Marx, les guerres mundials i la bomba atòmica

Quan parlem dels germans Marx, normalment ens en venen tres a la memòria: Chico, Groucho i Harpo, els tres més coneguts i que van interpretar més pel·lícules. Però, en realitat, els germans eren cinc: els tres anteriors, a més de Gummo i Zeppo.

Gummo va representar alguns musicals amb els germans, fins i tot abans que Chico formés part dels espectacles. Però quan va esclatar la I Guerra Mundial, va haver de servir als Estats Units en aquest conflicte, i quan en va tornar va decidir no seguir formant part dels espectacles, sinó dedicar-se a ajudar als seus germans com a agent –concretament de Groucho– i en l’obtenció de bons contractes. A les actuacions, Gumo va ser substituït per Zeppo. Aquest, va fer el salt amb els altres tres germans, i junts van deixar els musicals per començar a participar en les seves pel·lícules. Entre 1921 i 1933, els quatre en van protagonitzar fins a sis produccions. Però Zeppo va decidir abandonar la seva carrera com a actor i va passar a ser l’agent dels seus germans, que també van canviar de productora.

zeppo
Zeppo Marx. Font: Wikimedia Commons.

Però aquesta no va ser l’única activitat de Zeppo. Va dedicar-se a una de les seves grans passions: la mecànica. Va patentar un rellotge que actuava com a pulsòmetre, el qual avisava a les persones que el duien en cas que les seves pulsacions no fossin les normals. I també va ser el cofundador i propietari d’una empresa: Marman Products. L’empresa es dedicava al disseny i producció de material armamentístic durant la II Guerra Mundial, i va fabricar les anelles amb les quals la bomba atòmica Little Boy anava subjectada a l’avió des del qual la van llençar, l’Enola Gay.

Així doncs, veiem com els dos germans Marx que van estar més lluny dels focus, van acabar tenint una participació en les dues guerres mundials.

 

Tags

Comparteix i comenta-ho a les xarxes

Compartició en twitter
Compartició en facebook
Compartició en email

Subscriu-te a la nostra newsletter

Per citar aquesta pubicació

Plà, Martí (2017) "Els germans Marx, les guerres mundials i la bomba atòmica", Ab Origine Magazine, Curiositats(31 Març) [en línia].
Popular

Subscriu-te a la nostra newsletter

Relacionat