Per citar aquesta publicació

Cós Clotet, Oriol (2015) "Tots al tren!", Ab Origine Magazine, Curiositats(16 Juny) [en línia].
Tags

Tots al tren!

Thomas Clark Durant, principal inversor de la Union Pacific. Font: Viquipèdia

La creació de la Union Pacific va ser un objectiu plenament militar durant la Guerra Civil Americana, és dels primers casos en els quals el govern dels U.S.A va financiar la construcció d’una línea de transport. Firmada per Abraham Lincoln al 1 de juliol de 1862, el Congrès dels Estats Units posa en relleu la construcció d’una línea de ferrocarril que vagi des del riu Missouri fins al Pacífic juntament amb una línea telegràfica. Aquesta llei va impulsar a dos companyies, la Union Pacific i la Central Pacific Railroad, a construïr una línea de ferrocarril. La Central Pacific comença des de Sant Francisco al any 1863 mentres que la Union Pacific començarà des de Iowa al 1865. El principal accionista de la Union Pacific era Thomas Clark Durant un polèmic home de negocis que havia fet la seva fortuna amb el contraband de cotó dels Estats Confederats, a la vegada va aprofitar aquests contactes per augmentar la quantitat de terra que tenia adscrita per llei a la construcció de la línea.

Els indis americans del s. XIX foren els principals opositors de la construcció del Ferrocarril. Font: El Embrujo de Gaia

Durant va començar més tard la construcció, tot i tenir els permisos des del 1864, aprofitant la mà d’obra extra que se li va proporcionar, des d’homes negres lliures fins a antics sldats confederats que buscaven escapar de la misèria i de la llei. Aquesta barreja de gent tan diferent va portar mala fama als constructors dels ferrocarrils, a la vegada els disturbis eren constants i continus als campaments, per això Durant utilitzava antics militars de la Unió com a capatassos. Aquests no eren els únics problemes que es van trobar, els problemes més importants els van donar els natius americans ja que la línea passava pel seu territori sense el seu permís i per tant aquests atacaven obrers i als campaments de treballadors, aquests fets va “obligar” que el govern envies l’exèrcit dels Estats Units, fent aquella típica imatge del oest americà de indis i vaquers.  

El setè de Cavalleria, una unitat utilitzada per exterminar als indis. Font: Granma

Finalment les dos línies es van unir al 10 de maig de 1869 a Utah creant la primera línea transcontinental de l’Amèrica del Nord i sent quasi la única que s’ha construït.

  • (Agramunt, 1990). Graduat en Història. Especialitzat en història medieval, història moderna, les ralacions entre crim organitzat i estat, els otomans i el món eslau.

Tags

Comparteix i comenta-ho a les xarxes

Compartició en twitter
Compartició en facebook
Compartició en email

Subscriu-te a la nostra newsletter

Per citar aquesta pubicació

Cós Clotet, Oriol (2015) "Tots al tren!", Ab Origine Magazine, Curiositats(16 Juny) [en línia].
Popular

Subscriu-te a la nostra newsletter

Relacionat