«Tenint en compte la importància de Francesc Macià, l’estat s’hauria d’haver implicat una mica més en la recuperació de la Casa Vallmanya» – Entrevista a Marc Macià Publicat el 15 de febrer de 2022 A partir de la polèmica generada a ponent sobre l'estat de conservació de la Casa Vallmanya, entrevistem a Marc Macià sobre el passat, el present i el futur d'aquesta, a partir de la relació que hi tingué el president Francesc Macià i la importància de donar valor al patrimoni històric així com a la memòria històrica a nivell local.
Els fets del Sis d’Octubre a Barcelona i la repressió des de la façana d’enfront Publicat el 14 de febrer de 2022 El 6 d’octubre de 1934, el president Lluís Companys proclamava l’estat català. La resposta de les autoritats estatals va ser prendre el control de les institucions, al mateix temps que els principals líders eren condemnats a trenta anys de presó per un tribunal polititzat i dividit. L’Ajuntament de Barcelona també va ser intervingut, i els dirigents empresonats al vaixell-presó Uruguay, amb els mateixos càrrecs que els de la Generalitat. Tanmateix, el paper del batlle Carles Pi i Sunyer i el desenvolupament posterior dels fets seria molt diferent.
La vaga de Roca: autoorganització i conflicte a contratemps Publicat el 14 de febrer de 2022 Els treballadors de Roca a Gavà van protagonitzar entre novembre del 1976 i febrer del 1977 una de les vagues més llargues, icòniques i indòmites de la Transició. Una plantilla jove i sotmesa a crues condicions va desafiar la legalitat franquista des de l’assemblearisme i sense delegar en ningú. La lluita va desenvolupar-se sota les ràtzies repressives de la policia i els atemptats de l’extrema dreta. L’aïllament que va patir, fruit de l’orientació de les principals organitzacions obreres, va acabar ofegant la confrontació.
De deu en deu: les festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela Publicat el 14 de febrer de 2022 Les festes Decennals de Valls són una tradició que s'ha celebrat de forma ininterrompuda des de 1791 i que ha esdevingut per mèrits propis un dels símbols de la capital de l'Alt Camp però també de Catalunya. La història d'aquesta festa va a més a més molt lligada també a la dels castells, abans anomenats Ball de Valencians.
La “Makhnovshina” (1919-1921): quan l’anarquisme va triomfar a Ucraïna Publicat el 14 de febrer de 2022 Entre 1917 i 1921, paral·lelament a l’establiment de la Revolució Bolxevic, el territori ucraïnès va viure l’eclosió de la Makhnovshina, una revolució de caràcter espontani assimilada com a llibertària, que va viure en un constant diàleg i enfrontament per sobreviure en un escenari de complexitat política i bèl·lica.