El Gran Joc: el repartiment anglo-rus d’Àsia (II) Publicat el 15 de maig de 2021 A principis de la dècada de 1840 la premsa britànica era clarament russofòbica: veien als súbdits del tsar com una perillosa colla de supersticiosos que amenaçaven fer esclatar pels aires l'incipient imperi.
Què en sabem de les primeres biblioteques? Biblioteques i arxius grecs i romans en el Pròxim Orient Publicat el 15 de maig de 2021 Aquest article és la segona part de l’article “Què en sabem de les primeres biblioteques? Biblioteques i arxius mesopotàmics”, on vam poder observar que no existia diferència entre el concepte de biblioteca i d’arxiu; però què passa durant l’època grega i l’època romana?
L’esfondrament del lerrouxisme en la Barcelona republicana (1931-1936) Publicat el 15 de maig de 2021 El Partit Republicà Radical, anticatalanista i amb un discurs camaleònic, va ser un dels principals protagonistes de la política barcelonina de principis del segle XX.
L’origen de les escriptures paleohispàniques: dades i hipòtesis sobre el sorgiment de l’escriptura a la península Ibèrica Publicat el 15 de maig de 2021 Abans de l’arribada dels romans l’any 218 aC, a la península Ibèrica existia una gran diversitat cultural i lingüística. Els geògrafs grecoromans ens la mostren, sovint de forma fragmentada i inexacta, atesa la seva tendència a fer generalitzacions i al fet que, alguns, mai van trepitjar els territoris que van descriure.
Article Com ressuscitar a l’Antic Egipte: alguns aspectes del seu univers funerari Publicat el 15 de setembre de 2018