Per citar aquesta publicació

Cós Clotet, Oriol (2015) "Les S.A, la primera arma de terror d'Adolf Hitler", Ab Origine Magazine, Efemèrides(04 Novembre) [en línia].
Tags

Les S.A, la primera arma de terror d’Adolf Hitler

Hitler S.A
Hitler amb les S.A

L’objectiu final d’aquest cos fou, però, començar a implantar el seu règim de terror durant la República de Weimar, a la postguerra de la Ia Guerra Mundial.

La paraula Sturmabteilung prové de la Ia Guerra Mundial, de les tropes d’assalt especialitzades que tenia l’Imperi Alemany a l’any 1918.

El 1920 Hitler crea la Ordnungsdienst (servei d’ordre)  aquesta organització serà el germen de les S.A, també anomenàdes camises marrons, comandada per Emile Maurice, la funció principal de la qual era encarregar-se de la seguretat a les conferències del NSDAP contra qualsevol atac comunista o socialdemòcrata. El 4 de novembre de 1920 van ser els protagonistes a Munich d’uns importants aldarulls, succeïts a una cerveseria després del discurs de Hitler en fer fora els opositors al NSDAP,

München Emil Maurice, Landeshandwerksmeister
Emile Maurice, un dels homes de confiança de Hitler, vestit amb l’uniforme de les SS, sobreviurà a la purga de les SA i als judicis de Nuremberg.
SS
Les SS, el nom més conegut de les Schutzstaffel, seran qui substituiran les SA

aquesta data serà la que marcarà com el naixement de les S.A com a cos de forma oficial. Aquest braç armat del partit nazi oficialment es va mantenir al marge del partit per evitar la il·legalització d’aquest. Durant els anys 20 els camises marrons van protagonitzar baralles als carrers d’Alemanya contra grups d’esquerres o socialdemòcrates. El seu fanatisme era tan gran que fins i tot alguns líders del partit els veien com un perill per als seus interessos personals, ja que molts dels membres de les SA juraven fidelitat al cap regional abans que a Hitler. Aquest jurament va donar molt de poder a Erns Röhm, cosa que li féu guanyar-se molts enemics, com Heinrich Himmler, futur cap de l’organització que s’oposava a les SA; les SS. Finalment, el 2 de juliol del 1934, durant la Nit dels Ganivets Llargs, van ser assassinats tots els seus líders polítics, i els seus llocs van ser ocupats per les SS.

Tot i això les SA continuaran existint fins a finals de la IIa Guerra Mundial; acabada aquesta, passaran més desapercebudes pels Aliats, cosa que sembrarà, així, una futura llavor per a la xenofòbia alemanya.

  • (Agramunt, 1990). Graduat en Història. Especialitzat en història medieval, història moderna, les ralacions entre crim organitzat i estat, els otomans i el món eslau.

Tags

Comparteix i comenta-ho a les xarxes

Compartició en twitter
Compartició en facebook
Compartició en email

Subscriu-te a la nostra newsletter

Per citar aquesta pubicació

Cós Clotet, Oriol (2015) "Les S.A, la primera arma de terror d'Adolf Hitler", Ab Origine Magazine, Efemèrides(04 Novembre) [en línia].
Popular

Subscriu-te a la nostra newsletter

Relacionat