Per citar aquesta publicació

Equip editorial (2019) "Comunicat arran les sentències del Tribunal Suprem", Ab Origine Magazine, Actualitat(14 octubre) [en línia].
Tags

Comunicat arran les sentències del Tribunal Suprem

Davant la sentència condemnatòria que ha dictat el Tribunal Suprem espanyol contra els presos polítics independentistes catalans, els integrants de l’Equip editorial d’Ab Origine volem fer paleses les següents consideracions:

1. La nostra tasca és fer divulgació històrica, però aquesta es du a terme en el nostre present i, per tant, en una època concreta de la qual nosaltres formem part. Inhibir-nos del nostre temps i no comentar els fets avui succeïts, per tant, és tan incomprensible com voler entendre el present sense el passatVolem expressar el nostre rebuig davant unes sentències que són, a totes voltes, injustes i que tenen únicament una funció exemplaritzant vers ell moviment sobiranista i independentista catalans, al qual se’l vol dissuadir d’exercir lliurement l’autodeterminació. Dolors Bassa, Jordi Cuixart, Carme Forcadell, Joaquim Forn, Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Raül Romeva, Josep Rull i Jordi Turull, no mereixen aquestes sentències per uns crims que no han comès.

2. Són presos polítics i com a tals han de ser qualificat. Considerem que en una societat democràtica, totes les idees polítiques (sempre i quan no estigmatitzin, assenyalin ni suposin un dany a cap col·lectiu social o ètnic) han de tenir-hi cabuda i debatre’s. La criminalització que s’està duent a terme aquestes darreres setmanes de l’independentisme i la tancada en banda que està duent a terme el govern espanyol vers les demandes pacífiques del sobiranisme català atempten contra l’esperit democràtic i les seves mateixes bases històriques i funcionals.

3. Ens solidaritzem amb tots els presos i exiliats polítics, no únicament als qui han condemnat avui. I ens sumem a totes aquelles veus que condemnen la judicialització de la política espanyola i la deriva repressiva de l’estat; coses que ens recorden preocupantment a escenaris ja viscuts a Euskal Herria.

4. De la mateixa manera, davant d’una situació injusta i que mereix una resposta de la societat civil, donem suport a totes aquelles accions i organitzacions que, a través de la no violència i de la desobediència civil, impulsen una resposta massiva a les decisions d’avui del Tribunal Suprem i reclamen el dret d’autodeterminació de Catalunya.

5. Les discussions dels propers dies i setmanes giraran al voltant de l’actualitat més immediata. Des d’Ab Origine reclamem debats que intentin explicar el conflicte actual entre Catalunya i Espanya de manera aprofundida, sense obviar els matisos i complexitats; i amb una perspectiva de llarga trajectòria. Des de la revista intentarem aportar el nostre gra de sorra per contribuir a aquest debat.

6. La sentència d’avui no és únicament un cop contra l’independentisme català, sinó que també pot ser un precedent molt preocupant per aplicar una repressió contra tota mena de dissidència política a Catalunya o a la resta de l’estat. Entenent que el no posicionar-se no és una opció i que la història ha de contribuir a formar persones lliures, amb capacitat crítica i que ha de funcionar per a una millor democràcia, reclamem la llibertat dels presos polítics, el retorn dels exiliats i ens sumem a les mobilitzacions d’aquests dies.

Llibertat presos polítics!

Equip editorial, 14 d’octubre de 2019

Tags

Comparteix i comenta-ho a les xarxes

Compartició en twitter
Compartició en facebook
Compartició en email

Per citar aquesta pubicació

Equip editorial (2019) "Comunicat arran les sentències del Tribunal Suprem", Ab Origine Magazine, Actualitat(14 octubre) [en línia].
Popular

Relacionat