Per citar aquesta publicació

Cots Gonzalvo, Marc (2017) "El testimoni del testicle", Ab Origine Magazine, Curiositats(18 Febrer) [en línia].
Tags

El testimoni del testicle

Com tots molt bé podem saber, els romans eren gent “civilitzada”. Podríem dir que d’una certa modernitat pel seu temps, però tot i així sabem que la societat romana creia amb una gran quantitat de Déus, cosa que els convertia en politeistes. Quan havien de fer un jurament per confirmar la veritat, normalment  juraven per Júpiter o Hèrcules.

Exemple de com, hipotèticament, un ciutadà romà jurava per la seva virilitat. Font: lombradunsomni.blogspot.com.es/2012/12/el-jurament-roma.html

Els romans creien molt en la sexualitat del cos humà, i pel que fa als homes, la seva virilitat era molt important i sagrada. La forma en què els romans testificaven, és molt diferent a la que nosaltres coneixem avui en dia, sobretot gràcies a les pel·lícules de Hollywood, amb el MADE IN USA: “juro decir la verdad y toda la verdad y nada más que la verdad” amb la mà dreta sobre la Bíblia. Òbviament això ells no ho feien. Els romans quan havien de testificar i  jurar, realitzaven un acte que actualment el podríem considerar un pèl grotesc dintre la nostra societat. Aquest consistia bàsicament a agafar-se els testicles amb la mà dreta i estrènyer-los davant de tothom per mostrar la seva veracitat. Això ho feien, perquè per ells la virilitat de l’home era molt important, i a més, es jugaven una cosa tan sagrada com són els testicles, la part que els definia com a tal. Era la seva masculinitat. Així doncs, d’on prové la paraula “Testicle“? Aquesta paraula que fem servir per anomenar a les parts masculines, etimològicament prové del mot llatí “testiculus“, compost per “testis” que significa “testimoni” al que se li afegeix el sufix “culus” que s’utilitza com a diminutiu. Per tant, la paraula testicle significa “petit testimoni“.

Tags

Comparteix i comenta-ho a les xarxes

Compartició en twitter
Compartició en facebook
Compartició en email

Per citar aquesta pubicació

Cots Gonzalvo, Marc (2017) "El testimoni del testicle", Ab Origine Magazine, Curiositats(18 Febrer) [en línia].
Popular

Relacionat