Quant té de cristiana la imatge de Jesucrist? Publicat el 15 de juny de 2020 Per molt que el reciclatge estigui de moda des de fa uns anys, en realitat es tracta d’un concepte de tot menys innovador.
Catalanitat, espanyolitat i classes populars a la Catalunya de la segona meitat del s. XX Publicat el 15 de juny de 2020 Quina ha estat la percepció que han tingut les classes populars catalanes de la segona meitat del segle XX al voltant de qüestions com la catalanitat i l'espanyolitat?
Una societat organitzada per a la guerra: la vida de frontera a la península Ibèrica dels segles XI-XIII Publicat el 15 de juny de 2020 És l’estiu de l’any 1173. Sancho Jimenez el Giboso avança per l'actual comarca del camp de Calatrava, prop del riu Jabalón, al capdavant de la milícia veïnal de la vila d’Àvila. A la host que comanda hi ha cavallers coberts amb llorigues de malla i elms, armats amb escuts, espases i llances.
Enderrocar la República: el finançament del sollevament del 18 de juliol de 1936 Publicat el 15 de juny de 2020 Avui en dia, gairebé és vox populi que durant la Guerra Civil (1936-1939) la Segona República (1931-1939) fou ajudada per les famoses brigades internacionals i pels soviètics així com que l'Alemanya nazi i els italians prestaren ajuda als sollevats autodenominats "nacionals".
«Ser dona al món grec clàssic suposava estar sempre sota la tutela, voluntat i vigilància dels homes des del naixement fins a la mort» – Entrevista a Elisabet Huntingford Publicat el 15 de juny de 2020 Per parlar sobre els estudis de gènere al món antic, i la rellevància de la recerca en aquest camp d’investigació per començar a conèixer la realitat femenina a l’Antiga Grècia, entrevistem telemàticament l’Elisabet Huntingford Antigas, professora emèrita d’Història Antiga del Departament d’Història i Història de l’Art de la Universitat Rovira i Virgili.