La memòria de l’Holocaust a Alemanya: una breu aproximació històrica Publicat el 15 de maig de 2019 Avui en dia, la memòria històrica ocupa un paper destacat en el dia a dia de la societat i el poder polític a Alemanya.
L’altra revolució a Llatinoamèrica: el Partido Comunista del Perú-Sendero Luminoso Publicat el 15 de maig de 2019 La imatge generalitzada sobre la Revolució a Amèrica Llatina ha estat construïda sobre l'exaltació d’un ideal romàntic o heroic. La responsable d'aquesta concepció fou la gran influència de revolucions com la cubana, de la mateixa manera que el tracte dels mitjans de comunicació influí notòriament.
«L’Imperi Inca ens demostra, malgrat el que hem pensat sempre a Occident, que no és necessari un sistema d’escriptura per controlar un territori tan gran» – Entrevista a Ariadna Baulenas Publicat el 15 de maig de 2019 Tocant a la Plaça Catalunya es troba el “Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya” on ens hem de trobar amb Ariadna Baulenas. De la capital catalana a la serralada andina, la Dra. Baulenas ens parlarà de l’Imperi Inca, protagonista indiscutible de la Sud Amèrica amb la que toparen les tropes castellanes que es disposaven a conquerir-la a inicis del segle XVI.
Els contes més antics de la Història: la literatura sumèria i accàdia Publicat el 15 de maig de 2019 La literatura en llengua sumèria i accàdia és la més antiga de la Història humana de la qual en tenim notícia i que podem llegir.
Els precedents arxivístics comtals i reials de l’Arxiu Reial de Barcelona (segles IX-XIV) Publicat el 15 de maig de 2019 Aquest article és el primer de tres que prenen com a objecte el desenvolupament institucional dels arxius i fons documentals de la Corona d’Aragó: des dels seus precedents històrics fins a la immediata actualitat.