Per citar aquesta publicació

Cós Clotet, Oriol (2016) "L'home més dolent del món", Ab Origine Magazine, Curiositats(04 Març) [en línia].
Tags

L’home més dolent del món

Aleister_Crowley,_Magus
Crowley de jove durant els seus inicis

Aleister Crowley (1875 – 1947) va ser un dels ocultistes que, entre finals del s. XIX i principis del s. XX, van fascinar l’alta societat britànica de la Belle Époque a causa de les seves excentricitats i sobretot per els seus rituals relacionats amb el sexe o les seves orgies dintre de les seves mansions escampades per tot Europa, des d’Itàlia fins a Escòcia.

Però comencem pel que sabem del cert d’aquest bon home, ja que corre molta llegenda al seu voltant alimentada pels seus seguidors o per ell mateix. Era fill d’un multimilionari anglès, fet que el va ajudar a poder-se pagar la seva carrera a Cambridge, on es va iniciar en la literatura eròtica i la poesia a la vegada. Com que pertanyia a l’alta societat anglesa, va començar a entrar en contacte amb tot de grups esotèrics que afloraven al Regne Unit durant aquell període, sobretot la maçoneria i cultes relacionats amb la fascinació que tenien els anglesos per les seves colònies, en especial, Egipte. A banda d’això, va participar de múltiples expedicions alpinistes a diferents cims del planeta que el van ajudar a moure’s per l’ambient burgès i elitista del seu país com a incansable explorador i excursionista reconegut dintre de la seva classe social. Ara bé, tot i que aquesta era una de les seves facetes, l’altra, i la de més renom, va ser la relacionada amb el sexe, les seves perversions i les seves festes, que alguna vegada havien acabat amb gent morta per l’ús extrem de drogues psicotròpiques.

aleister-crowley-poet
Crowley com a membre d’expedicions pel continent africà i aventurer reconegut durant principis del s.XX

Tots aquests fets, a més del nom que va adoptar, “la Bèstia”, van fer que la premsa groga l’anomenés l’home més malvat de tota la història. Tot això el va portar a Cefalú, on va crear una comuna de la seva secta, la qual va precedir el moviment hippie 60 anys abans: llibertat sexual i un alt consum de drogues; fins que Mussolini va expulsar-los d’Itàlia, cosa que obligà Crowley a tornar a Anglaterra, on viurà escandalitzant la seva societat a causa de la seva bisexualitat i les seves orgies.

Aleister Crowley
Una de les últimes imatges de la seva vida.

La influència de Crowley en la cultura i contracultura europea occidental és molt important ja que des de Jimy Page, guitarra dels Led Zeppelin i propietari de la casa d’Escòcia de Crowley, fins a David Bowie, passant pels Beatles l’anomenen en alguna de les seves cançons; fins i tot Umberto Eco el cita al llibre El Pèndol de Focault. Segurament molts de vosaltres no el consideraríeu malvat per això, però només us diré un dels seus grans estudiosos i que cita frases seves suavitzades és Paulo Coelho.

  • (Agramunt, 1990). Graduat en Història. Especialitzat en història medieval, història moderna, les ralacions entre crim organitzat i estat, els otomans i el món eslau.

Tags

Comparteix i comenta-ho a les xarxes

Compartició en twitter
Compartició en facebook
Compartició en email

Subscriu-te a la nostra newsletter

Per citar aquesta pubicació

Cós Clotet, Oriol (2016) "L'home més dolent del món", Ab Origine Magazine, Curiositats(04 Març) [en línia].
Popular

Subscriu-te a la nostra newsletter

Relacionat